2. Hangra Banda jótékonysági fesztivál

2. Hangra banda! jótékonysági fesztivál: Felcsendültek a rádiókból már jól ismert slágerek is

2. Hangra banda! jótékonysági fesztivál: Felcsendültek a rádiókból már jól ismert slágerek is


Szöveg: dr. Horváth Márta; fotó: Lépold Zsanett

Budapest – 2013. március 9-én második alkalommal rendezte meg a Szívvel-Lélekkel a Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány a Hangra banda! jótékonysági fesztivált. Napközben családi programok és civil szervezetek várták az érdeklődőket, este pedig a fiatalok körében népszerű rock- és underground zenekarok adtak koncertet. A teljes bevételt rászoruló gyermekek táboroztatására fordítják.

2. Hangra Banda jótékonysági fesztivál

A Szívvel-Lélekkel a Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány szívügyének érzi, hogy a rászoruló gyermekek is részt vehessenek olyan nyári táborokban, amelyek számukra a mindennapok szürkeségéből való kiszakadást, közösségi élményt, feltöltődést jelentik. Ezért immár második alkalommal rendezte meg a Hangra banda! jótékonysági fesztivált, amelynek teljes bevételét eme nemes célra fordítja.

A fesztivál délelőtt családi nappal kezdődött. Itt a KÖSZI Egyesület és a Gyermekvilág-Ágyszínház Alapítvány önkénteseinek segítségével kicsik és nagyok a különböző állomásokon csodaszép fakanálbábokat vagy gyöngyből ékszert készíthettek, illetve vízfestékkel képeket festhettek, dekorgumiból pedig igazi tavaszi dekorációk születtek. Akik a nagy munkában kicsit pihenni vágytak, próbára tehették tudásukat, és a kincskereső játékban kincses ládikára és pontokra vadászhattak. A REX Kutyaotthon Alapítvány önkéntesei is egész nap jelen voltak, akiknek standjánál a bátrak egy fekete cicával és egy roppant kedves kutyussal barátkozhattak.

A kreatív programok után a kisebbek a Hahó együttes vidám dalaira táncolhattak, aki pedig a nagy mulatozásban megéhezett, a büfében – amelynek bevétele szintén a jótékony célt szolgálta – igazi házi készítésű süteményekkel csillapíthatta éhségét.

Ebéd után a résztvevők megtekinthették az Eszterlánc Gyermekcsoport bábelőadását, ami minden korosztálynál hatalmas sikert aratott. Aki kedvet kapott ahhoz, hogy valamilyen állat bőrébe bújjon, annak az előadás után az arcfestő asztalnál segítettek, és pillanatok alatt aranyos kiscicák, pillangók, tigrisek és kutyusok szaladgáltak mindenütt.

A családi napot a Miújság együttes koncertje zárta József Attila és kortárs magyar költők megzenésített verseivel.

A nap folyamán tombolasorsolás is volt, ahol a szerencsések a Budapesti Állatkert játszóházába nyerhettek belépőjegyet.

A programsorozat második része a Daylight Soundcraft koncertjével indult, akik egy nem olyan régen alakult, de annál tehetségesebb fiúbanda. Saját szerzeményeikkel fergeteges hangulatot teremtettek az este további részéhez.

Ahogy a hangulat emelkedett, úgy növekedett a résztvevők száma is. Sorra jöttek a médiából már jól ismert fellépők, úgymint a Balkán Fanatik, a Retro School Band, Malacka és a Tahó 2.0, a Kákettők és a Copy Con Sound System. Felcsendültek többek között a rádióból már jól ismert slágerek is, melyeket most élőben hallgathatott meg a nagyérdemű.

Az este második része sem múlhatott el tombolasorsolás nélkül, ahol Fortuna kegyeltjei értékes nyereményekkel gazdagodtak. A jótékonysági rendezvény végül DJ Kasza zenei mixével zárult.

A Hangra banda! fesztivál szervezői ezúton is szeretnének köszönetet mondani a Gödör Klubnak, amely ingyen és bérmentve biztosította a helyszínt. Külön köszönet azon szervezeteknek, akik a családi napon, a Civil börzén képviseltették magukat, jelen voltak és az érdeklődőknek programokkal kedveskedtek.

Hálásak vagyunk a fellépő zenekaroknak, akik fellépési díj nélkül vállalták a szórakoztatást és népszerűsítették az alapítvány célját. Köszönetet mondunk továbbá a megjelenő önkéntes szervezeteknek és segítőiknek, a fellépőknek, de a legnagyobb köszönet azokat illeti, akik a jegyvásárlásukkal a jótékony célt támogatták – egyikük munkája nélkül sem jöhetett volna létre a rendezvény.

Aki idén lemaradt erről a nagyszerű programról, ne szomorkodjon. Jövőre is megrendezésre kerül a Hangra banda! jótékonysági fesztivál még több programmal, önkéntessel, támogató szervezettel és koncerttel. Találkozunk 2014-ben!

2. Hangra Banda! Jótékonysági koncert

***

A 2. Hangra Banda! jótékonysági fesztivál a Szívvel-Lélekkel a Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány szervezésében, a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesülettel (KÖSZI) együttműködve valósult meg.

Ez a cikk eredetileg az evangelikus.hu és a koszi.net weboldalakon jelent meg.