Képzések


Képzések

Táborvezetők
akcióban


A táborszervező és -vezető önkéntesek számára nélkülözhetetlen, hogy közösen hangolódhassanak rá az előttük álló táborokra. A képzés során az önkéntes segítők különböző előadásokon és interaktív játékokon keresztül sajátítják el a vezetői kompetenciákat. Ez a felkészítés csapatépítés és képzés is, mely elmélyíti az önkéntesek közösséghez való tartozásának érzését, miközben szervezetünk segíti fejlődésüket. Beszélgetések és csoportfoglalkozások segítségével a résztvevők már valódi csapatként várhatják a táboraikba érkező gyermekeket és fiatalokat.

KÖSZI táborszervező csapatainak tartott komplex képzési programunk egynapos, illetve nyári táborok esetén többnapos közösségépítő és szakmai alkalomakból épülnek fel. Ez alatt az idő alatt saját szakembereink és meghívott előadók segítségével szervezetfejlesztési és csapatépítő tréningeket szervezünk, illetve pedagógiai, pénzügyi, konfliktuskezelési és projektmenedzsment-ismereteket adunk át.

Kapcsolódó cikkek


Képzések

Ifjúságivezető-
képző tábor középiskolásoknak


SZIVI Ifjúságivezető-képző táborunkban azok a fiatalok készülhetnek fel a táborvezetésre, akik segítőként, illetve táborszervezőként szeretnének részt venni később a KÖSZI táboraiban.

A vezetőképzés 2 évig tart, melynek első éve elméleti képzés, a második pedig gyakorlati, de természetesen mind a két nyáron át találkoznak elméleti és gyakorlati feladatokkal is. Az ifjúságivezető-képzésben részt vevő fiatalok pszichológiai, pedagógiai, csoportvezetési, konfliktuskezelési és szervezési ismereteket sajátítanak el. A képzés mellett a fiatalok aktívan részt vesznek a tábor programjainak lebonyolításában és a táborozó gyermekek koordinálásban, ezzel is értékes tapasztalatokat szerezve. A kétéves képzésben nyaranként 8-12 kamasz vesz részt előzetes kiválasztás alapján, így a résztvevők 80%-ából táborszervező tud válni.

Tovább a 12. SZIVI Ifjúságivezető-képző tábor oldalára

Kapcsolódó cikkek


Képzések

Készségfejlesztő amatőr
művészeti csoportok


A SZIVI tevékenységével igyekszik olyan közösségi színteret teremteni a gyermekek és fiatalok számára, amely hozzájárul művészeti készségeik, kompetenciáik fejlesztéséhez, és amely támogatja a tehetségek kibontakozását. Más szervezetekkel együttműködve fellépési, szereplési lehetőséget igyekszik számukra biztosítani, mely célt ad a rendszeres felkészüléseknek.

Képzések

Személyiség- és
közösségfejlesztő programok


A SZIVI szakmai csapata nagyban hozzájárul munkásságával a szervezett programokon résztvevő gyermekek és fiatalok közösség-, és személyiségfejlesztéséhez. Évente több oktatási intézmény illetve szervezet kéri a SZIVI segítségét alkalmaik lebonyolításához illetve maga a SZIVI is szervez saját közösségi programokat. Célja, hogy hozzásegítse a fiatalokat szabadidejük értelmes és tartalmas eltöltéséhez, mindezt elfogadó és jótékony hatású környezetben.