1. Hangra Banda jótékonysági fesztivál

Hangra banda! – Szívvel-lélekkel és sok-sok zenével a hátrányos helyzetű gyermekekért

Szöveg: dr. Horváth Márta; fotó: Lépold Zsanett

Budapest – 2012. június 2-án a Szívvel-Lélekkel a Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány egész napos jótékonysági fesztivált szervezett Hangra banda! címmel, melynek bevétele teljes mértékben a rászoruló gyermekek táborozását segíti.

1. Hangra Banda! jótékonysági fesztivál

Összefogott nyolc hazai underground és rockzenei együttes illetve előadó, hogy jótékonysági koncerttel segítse a KÖSZI Egyesület és a Szívvel-Lélekkel a Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány önkénteseinek munkáját, a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok táboroztatását.

Déltől színvonalas családi programok, gyerekkoncert és a vizslamentők várták az érdeklődőket az Akvárium Klubban.

A kisebb gyerekek a családi nap keretén belül az egyik állomáson az arcfestés által kis időre pillangóvá, tigrissé vagy pókemberré változhattak, máshol fakanálból pillanatok alatt hercegkisasszonyt, napocskát varázsolhattak. A résztvevők színes papírokból bámulatos szélforgókat is barkácsolhattak, a sólisztgyurmából készített figurának pedig csak a fantázia szabott határt. A kalandra vágyó fiúk és lányok, ha elég bátrak voltak nekivághattak a kincsvadászatnak is.

Egyetlen résztvevő sem távozott üres kézzel, hiszen az elkészült alkotásokat mindenki hazavihette. A délután fénypontja a tombolasorsolás volt, mert akik három állomást kipróbáltak ajándék tombolát kaptak. A szerencsések pedig egy belépőjegyet nyerhettek a Budapesti Állatkert Játszóházába. A kisebbeknek szóló program végül a Hahó Együttes koncertjével zárult, akik a Földlakó lemezükkel váltak a kicsik körében oly népszerűvé.

Az este további része már a felnőtteknek szólt, akik kedvükre táncolhattak és hallgathatták kedvenc zenekaraikat, akik színvonalas produkcióval szórakoztatták a rajongókat. Az első koncert a ProtoCall volt, amely első fellépőként már remek hangulatot teremtett, ezt követte Pádár Alexandra és Nagy Dávid duója, akik napjaink nagy slágereit adták elő sajátos formációban, ezzel is emelve az est fényét. Ezeket követően már nem volt megállás, egymást követték a jobbnál jobb zenekarok, a hangulat a tetőfokára hágott és a táncos cipők is jócskán megkoptak hajnalra. Fellépet a Crescendo, a Retro School Band, valamint a K2. Az élőzenei koncertsorozatot végül az Anna and the Barbies zárta.

A jótékonysági rendezvény nem maradhatott el az éjféli tombolasorsolás nélkül. A játékosok között értékes nyeremények kerültek kiosztásra.

Az este végén, akinek még volt erő a lábában, az vígan rophatta, melyhez a talpalávalót Dj Dominic szolgáltatta.

1. Hangra Banda! Jótékonysági koncert

A szombati kavalkád szervezője a Szívvel-Lélekkel a Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány volt, amely a KÖSZI Egyesületet támogatja. A KÖSZI évente 300 fiatalnak szervez nyári és évközi közösségépítő, készségfejlesztő, életvezetési táborokat, és további 1000 fiatalt ér el az iskolákban, helyi közösségekben szervezett programjaival. A szombati koncert bevételét is a rászoruló gyerekek és fiatalok táboroztatására kívánják fordítani a szervezők.

Köszönet az önkéntes segítőknek, a fellépőknek, de a legnagyobb köszönet, azokat illeti, akik eljöttek a jegyvásárlásukkal jótékony célt támogattak.

A KÖSZI önkéntesei teljes erőbedobással szervezik a 16. Napvető táborsorozatot, melyet a Hangra banda! bevételei is segítenek, és amelyre már lehet jelentkezni a KÖSZI honlapján: www.koszi.net

Ez a cikk eredetileg az evangelikus.hu portálon jelent meg.