SZIVI Táborvezetők akcióban – Összekovácsolódás és felkészülés a nyári táborszezonra

SZIVI Táborvezetők akcióban – Összekovácsolódás és felkészülés a nyári táborszezonra

SZIVI Táborvezetők akcióban

Összekovácsolódás és felkészülés a nyári táborszezonra

 

Szöveg: Mácska Péter, Pásztor Sára

Fotó: Pellionisz Petra

Budapest – 2024. április 27-én délelőtt 10:00 órától izgalmas esemény zajlott az Evangélikus Hittudományi Egyetemen. A KÖSZI Egyesület társzervezete, a Szívvel-Lélekkel Alapítvány ismét megszervezte Táborvezetők Akcióban programsorozatának csapatépítő nyitó alkalmát a KÖSZI táboroztatói számára. A résztvevők egy fél napos program keretében kezdhettek el hangolódni a nyári bevetésre.

A táborszervező és -vezető önkéntesek számára nélkülözhetetlen, hogy közösen hangolódhassanak rá az előttük álló táborokra. A SZIVI Táborvezetők akcióban képzés során az önkéntes segítők különböző előadásokon és interaktív játékokon keresztül sajátítják el a vezetői kompetenciákat, melynek első alkalma a csapatépítésről szól. Ez a felkészítő alkalom segít elmélyíteni az önkéntesek közösséghez való tartozásának érzését, miközben szervezetünk segíti fejlődésüket. Beszélgetések és csoportfoglalkozások segítségével a résztvevők már valódi csapatként várhatják a táboraikba érkező gyermekeket és fiatalokat.

Az idei csapatépítő nap fő helyszíne az Evangélikus Hittudományi Egyetem kápolnája volt, ahol a 2024-es Nyomkereső táborok szervezői először felelevenítették a korábbi orientációs workshopon elhangzott hasznos információkat a táborszervezés folyamatáról. Ezt követően dr. Horváthné Pellionisz Petra tréner segítségével mókás feladatok keretében ismerhették meg egymást, kezdhették el az összekovácsolódást. A feladatok között volt csapatépítő verseny a nyári turnusok közt, cukor-szókirakó, de egy “robot” közös legyőzése is. Játékos formában, szépen lassan kerülhettek közelebb egymáshoz önkénteseink.

A programon közel 20 fő önkéntes vett részt, akik közül – nagy örömünkre – hatan most csatlakoztak a KÖSZI Egyesülethez. A kapcsolatépítés mellett a táborvezetők bepillantást kaphattak a már zajló háttérmunkákba, amikhez ők is csatlakoztak a társzervezéssel. Az operatív és “jó tudni” információk áttekintésén kívül és egy rövid tábori bemutatót is kaphattak Egyesületünk régi motoros önkéntesétől, Tóth Lillától.

Eseményünknek egy külön támogatója is volt: A Pizza King finom pizzákkal járult hozzá az ebédhez, amit ezúton is szeretnénk megköszönni! A finomságok elfogyasztása után a táborvezetők hasznos “kellékekkel” tölthették fel egymás képzeletbeli bőröndjét a tábori felkészüléshez és jelenléthez, úgy mint energiával, vidámsággal, de a napszemüveg is sokunk puttonyába bekerült.

A csapatépítő alkalomról egy új tagunk az alábbiak szerint nyilatkozott:

“Új dolgokba belekezdeni és új társaságba beilleszkedni szerintem elsőre mindig egy kicsit ijesztő és kihívásokkal teli feladat. Így új tagként, őszintén szólva, én is pici gombóccal a gyomromban indultam el az első tábori csapatépítésemre, ez az érzés azonban érkezésem után szinte rögtön teljesen szertefoszlott. A frissen felvett tagokkal szinte azonnal jókedvű beszélgetésbe elegyedtünk, amelybe a régebbi tagok is gyorsan bekapcsolódtak. Az ismerkedős és csapatépítő játékok tovább fokozták a hangulatot, szinte újra gyereknek éreztem magam, mintha visszacsöppentem volna 10 évvel korábbra. A nap megkoronázásaként pizzát ebédeltünk, ahol a fotózkodás után rögtön megindult a különböző pizzaszeletek cserélgetése, ahogy illik :D. Ebéd közben a régebbi tagok sokat meséltek a tábori élményeikről, nagyon jó volt látni a szemükben a csillogást, és hogy mekkora örömmel gondolnak vissza ezekre az emlékeikre, egyre jobban elkezdtem várni a nyári eseményt. Egy felszabadult, nagyon közvetlen és nyitott csapatot, sok mosolygós és vagány embert ismertem meg a KÖSZI-ben, nagyon várom már a közös munkát, valamint, hogy nekem is legyen miről mesélni majd a későbbi új önkénteseknek.”

Pásztor Sára, KÖSZI-önkéntes

A SZIVI Táborvezetők akcióban további alkalmai a Nyomkereső táborok turnusainak önkéntesei számára már külön kerülnek megszervezésre a következő hónapok során.

SZIVI Táborvezetők akcióban 2024

***

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!

Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon:
https://www.facebook.com/koszi.toled.jo/

Kövess minket az Instagramon:
https://www.instagram.com/koszi.toled.jo/

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide:
koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A Csapatépítő a Szívvel-Lélekkel Alapítvány szervezésében, a SZIVI Táborvezetők akcióban programsorozat részeként került megrendezésre a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület önkéntesei részére.