2. Hangra Banda! jótékonysági fesztivál

Táborozókért szól a rock-underground kavalkád a Gödörben

Táborozókért szól a rock-underground kavalkád a Gödörben


Budapest – 2013. március 9-én második alkalommal rendezik meg a Hangra banda! névre hallgató nagyszabású jótékonysági fesztivált, melynek ezúttal budapesti Gödör Klub ad otthont a Király utcában.

2. Hangra Banda! jótékonysági fesztivál

Népszerű hazai underground és rockzenei együttesek lépnek fel március második szombatján, hogy jótékonysági koncerttel segítsék a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok nyári táboroztatását. Itt lesz a Balkán Fanatik és a Copy Con Sound System, fellép az egykori Kaukázus frontembere, Kardos-Horváth János és új zenekara, a Kákettők, visszatérő koncertet ad a Malacka és a Tahó 2.0, de eljön és zenél a Retro School band, a Crescendo, a Daylight Soundcraft és DJ Dominique is.

Délelőtt tíztől a fesztivál családi programokkal és civil szervezetek bemutatkozójával kedveskedik az idelátogatóknak. A gyerekeket arcfestés, gyöngyözés, szélforgó-készítés, drámajáték, mesesarok és bábozás, Kincskereső ügyességi akadálypálya, játékok és tombola várja. A Civil börzén a tizen- és huszonévesek pedig számos önkéntes szervezet tevékenységét ismerhetik meg: többek között itt lesz a Gyermekvilág-Ágyszínház Alapítvány, a táboroztatással foglalkozó KÖSZI Egyesület, bemutatkoznak a vizslamentők és a REX Kutyaotthon Alapítvány, és még további más alapítványok, egyesületek. Fél tizenkettőtől a Földlakó lemezével a kicsik körében oly népszerű Hahó együttes szórakoztatja a gyerekeket, háromtól a verseket megzenésítő Miújság? együttes koncertje színesíti a programokat.

Este pedig a másnap hajnalig tartó, nem mindennapi könnyűzenei koncertfüzért élvezhetik a szórakozni vágyók. A koncertekre a belépőjegy elővételben 1.000 Ft, a helyszínen 1.500 Ft.

A szombati kavalkád szervezője a Szívvel-Lélekkel a Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány, amely a KÖSZI Egyesületet támogatja. A KÖSZI évente 300 fiatalnak szervez nyári és évközi közösségépítő, készségfejlesztő, életvezetési táborokat, és további 1000 fiatalt ér el az iskolákban, helyi közösségekben szervezett programjaival. A szombati koncert bevételét is a rászoruló gyerekek és fiatalok táboroztatására kívánják fordítani a szervezők.

További információk:

***

A 2. Hangra Banda! jótékonysági fesztivál a Szívvel-Lélekkel a Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány szervezésében, a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesülettel (KÖSZI) együttműködve valósul meg.

Ez a cikk eredetileg az evangelikus.hu és a koszi.net weboldalakon jelent meg.