3. Hangra Banda jótékonysági fesztivál

3. Hangra Banda jótékonysági fesztivál a rászoruló gyermekekért

3. Hangra Banda jótékonysági fesztivál a rászoruló gyermekekért


2014. május 31-én megrendezésre került a 3. Hangra Banda jótékonysági fesztivál a Szívvel-Lélekkel a Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány szervezésében. A fiatal önkéntes szervezőcsapat nemes célból hozta létre ezt az alkalmat, mert mindazok, akik belépőt fizettek, ezzel rászoruló gyermekek, fiatalok nyári táborozását támogatták ezzel.

3. Hangra Banda jótékonysági fesztivál

Az Iskola Klubban szervezett koncertsorozatot az eddigi évekhez hasonlóan Gyereknap előzte meg, amelyen a szervezők számos izgalmas foglalkozással készültek az idelátogató kicsik és nagyok számára. A gyerekek így megtanulhattak fakanálbábot készíteni, dekorgumiból hűtőmágnest alkothattak, vagy csipeszállatkát csináltak egy kis segítséggel. De aranyos állatok pofiját is festették kérésre az arcukra, illetve az origami rejtelmeit ismerhették meg, mindezt szakszerű, gyermekekkel évek óta foglalkozó önkéntesek vezetésével.

Azonban nemcsak a KÖSZI (Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért) Egyesület mutatta meg magát a fenti programok keretében, hanem eljött a rendezvényre a Gyermekvilág Ágyszínház Alapítvány, ahol gipszformát lehetett festeni, a Rex Kutyaotthon Alapítvány pedig egy kutyussal és egy óriás társasjátékkal érkezett. A Gyermekvasutasokért Alapítvány standjánál kvízt lehetett kitölteni, papírból mozdonyt hajtogatni, és megismerni a gyermekvasutasok izgalmas világát. A megjelenő számos szervezet standjainál egytől egyig fiatal önkéntesek vállalták, hogy egyszerre mutatják meg magukat, és szórakoztatják a gyerekeket.

Az esti programon, amely a szó szoros értelemben vett fesztivált jelentette, négy egymást követő zenekar mutatta meg magát, így a résztvevők élvezhették a Kalef, a Francia kapcsolat, a The Subotage és a Frankzafka koncertjét. A fiatal zenekarok óriási lelkesedéssel szórakoztatták a közönséget, amely így a legkülönbözőbb zenei stílusokat ismerhette meg az este folyamán. Miután a színes zenei világot kedvelők így az Iskola Klub professzionális színpada előtt táncolhattak, az éjjel a szórakozóhely népszerű bulijával folytatódott.

Az este különlegessége, hogy a szervezők maguk is belépőt fizettek a jó ügy érdekében, ahogyan az Iskola Klub vezetői is óriási szociális érzékről tettek tanúbizonyságot, amikor lehetővé tették, hogy a szórakozóhelyen kerüljön megrendezésre az este.

3. Hangra Banda! Jótékonysági koncert

***

A 3. Hangra Banda! Jótékonysági fesztivál a Szívvel-Lélekkel a Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány szervezésében, a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesülettel (KÖSZI) és a Piliscsabai Evangélikus Egyházközséggel együttműködve valósult meg.